“Yaşam Tarzının Erkek Sağlığına Etkisi” Kitabı Yayınlandı
Haberler
“Yaşam Tarzının Erkek Sağlığına Etkisi” Kitabı Yayınlandı

Son yıllarda diyetin, egzersizin, alışkanlıkların, uyku düzeninin ve yaşadığımız çevrenin genel sağlık üzerine etkilerine ilişkin çalışmaların sayısı hızla artıyor. Yaşam tarzımızın kanserden alerjilere, psikiyatrik bozukluklardan şeker hastalığına, solunum yolu rahatsızlıklarından cilt hastalıklarına kadar bir çok rahatsızlığa yol açtığını artık biliyoruz. Vücudun neredeyse tüm hücrelerini etkileyen yaşam şeklimiz, tabi ki erkeklere özgü bir takım hastalıkların ortaya çıkışına da neden olabiliyor.

Yaşam tarzının erkek sağlığı üzerindeki etkilerinin bütün boyutlarıyla ele alındığı “Effect of Lifestyle on Men’s Health” adlı yeni bir kitap Amerika Birleşik Devletlerinde henüz basıldı (https://www.elsevier.com/books/effects-of-lifestyle-on-mens-health/yafi/978-0-12-816665-9). Editörlüğünü Kaliforniya Üniversitesi Üroloji Bölümünden Dr. Faysal Yafi’nin yaptığı kitap, dünyanın saygın tıbbi yayınevlerinden biri olan Elsevier tarafından basıldı. Bu kitapta Dr. Ege Can Şerefoğlu, giderek yaygınlaşan bir sağlık problemi haline gelen obezitenin erkek sağlığı üzerindeki etkilerini derledi.

Obezite vücuttaki tüm sistemler gibi üreme ve boşaltım sistemlerimizi etkilemekte. Obezite problemi yaşayan erkeklerde prostat hastalıkları, sertleşme (ereksiyon) problemleri, erkeklik hormonu (testosteron) seviyesinde düşüklük ve infertilite (kısırlık) sorunları daha sık görülmekte. Obez erkeklerde ortaya çıkan bu hastalıkların mekanizmaları hala incelenmekte ve her gün yeni tedavi alternatifleri ortaya konulmakta. Erkeklerde oldukça sık görülen bu rahatsızlıkların ortaya çıkışını engellemek veya en azından geciktirmek için sağlıklı bir yaşam şekli benimsemek gerekiyor.

 
İletişime Geç