Canlı Olgular Eşliğinde Penil Protez Cerrahisi Kursu Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde Gerçekleştirildi
Haberler
Canlı Olgular Eşliğinde Penil Protez Cerrahisi Kursu Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde Gerçekleştirildi

Halk arasında “sertleşme bozukluğu” ya da “iktidarsızlık” olarak bilinen erektil disfonksyon, bir 40 yaş üzeri erkeklerin yaklaşık olarak yarısında saptanan bir sağlık sorunudur. Sertleşme bozukluğu tedavisinde her ne kadar ilaçlar, penis içine yapılan iğneler veya şok dalga tedavisi uygulansa da, bu işlemler hastaların bir kısmında yeterli etki göstermeyebilir. Bazı hastalar ise, bu tedavilerden fayda gördükleri halde cinsel hayatlarını haplara veya iğnelere bağlı olarak sürdürmek istemezler.

 

Bu tür hastalarda güncel üroloji kılavuzları penis protezi (mutluluk çubuğu) ameliyatını önermektedir. Gerçekten penis protezleri bir çok hasta ve onların partnerleri tarafından diğer tedavilerden daha etkili bulunmakta ve bu nedenle daha fazla tercih edilmektedir. Genellikle 2 saatlik basit bir işlemle penis içine yerleştirilen penis protezlerinin bükülebilir ve şişirilebilir türleri mevcuttur. Tamamı yurt dışında üretilen bu protezlerin yüksek fiyatları ve sağlık sigortalarının bu masrafın tamamını karşılamıyor oluşu, bu tedavinin yaygınlaşmasının önündeki en büyük engeldir.

 

Penis protezi ameliyatlarının inceliklerini, Ürolojik Cerrahi Derneği bünyesinde, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı tarafından organize edilen verimli bir kursta meslektaşlarımızla tartışma olanağı bulduk. Çeşitli nedenlerle ereksiyon sorunu yaşayan beş erkeğe farklı türlerden penis protezi yerleştirilen kursta yaklaşık olarak 50 meslektaşımızla bir araya gelmenin kıvancını yaşadık. Prof. Dr. Bülent Alıcı ve Op. Dr. Ahmet Güdeloğlu’nun da eğitimci olarak katıldıkları bu verimli kursun önümüzdeki aylarda tekrarlanmasını bekliyoruz.

İletişime Geç