CİNSEL İLİŞKİ YAŞARKEN PENİS KIRILMASI NASIL ÖNLENİR?
Haberler
CİNSEL İLİŞKİ YAŞARKEN PENİS KIRILMASI NASIL ÖNLENİR?

Penis kırılması nedir? penis kırılması nasıl anlaşılır ve nasıl tedavi edilir? Üroloji & Androloji Uzmanı Doç. Dr. Ege Can Şerefoğlu, cinsel ilişki sırasında penis kırılması konusunda açıklamalarda bulundu. PENİS NASIL KIRILIR? Penis kırıkları ereksiyon sırasında penisin fazla zorlanması sonucunda, bu organı saran sert zarın (tunika albuginea) yırtılması ile ortaya çıkan bir ürolojik tablodur.

PENİSİN KIRILDIĞI NASIL ANLAŞILIR? Genellikle hastalar cinsel ilişki yaşarken ya da mastürbasyon yaparken karşılaşılan bu durum şiddetli ağrı ve peniste morarma ile kendini gösterir. Penis kırığı olan hastalar, olası komplikasyonların önlenmesi maksadıyla acilen ameliyata alınır ve penisin etrafını saran zarda oluşan yırtıklar onarılır.

PENİS KIRILMASI SIK YAŞANAN BİR DURUM MU?
Penis kırığı nedeniyle acil servise başvuran 90 hastanın verilerini inceleyen Brezilyalı araştırmacılar, ilginç bulgulara ulaştılar. Hastaların ortalama yaşının 39 olduğunu ve bu durumdan çekindikleri için penislerinin kırılmasından yaklaşık 28 saat sonra acil servise başvurduklarının kaydedildiği araştırmada, kırılmaların genellikle penisin orta bölümde ortaya çıktığı saptandı.

CİNSEL İLİŞKİ POZİSYONU ÖNEMLİ Mİ? Cinsel ilişki pozisyonlarının penis kırılması üzerindeki etkisinin analiz edildiği bu araştırmada, hastaların %41’inin ‘doggy-style’, %25,5’inin ise ‘erkek üstte’ pozisyonda penis kırığı problemi yaşadığı belirlendi. Bu iki pozisyonda görülen penis kırıklarının, diğer durumlarda ortaya çıkan kırıklardan daha ciddi olduğunun altını çizen araştırmacılar, hastaların ve hekimlerin bu ürolojik durum konusunda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak:

https://www.nature.com/articles/ijir201724

 
İletişime Geç