Dutasteride Tedavisinin Neden Olduğu Penis Değişikliklerini İncelediğimiz Makalemiz Yayınlandı
Haberler
Dutasteride Tedavisinin Neden Olduğu Penis Değişikliklerini İncelediğimiz Makalemiz Yayınlandı

İyi huylu prostat büyümesi (benign prostat hiperplazisi – BPH), orta-ileri yaşlı erkeklerde sıklıkla rastlanan bir sağlık sorunudur. BPH problemi olan erkeklerde idrar yapma problemleri ortaya çıkar ve bu problemler hayat kalitesini olumsuz yönde etkiler.

 

BPH nedeniyle idrar yapmada sorun yaşayan erkeklere öncelikle ilaç tedavileri uygulanır. Bu ilaç tedavilerinden biri olan dutasteride, tek başına veya diğer ilaşlarla birlikte verildiğinde büyümüş prostatın neden olduğu sorunlarda iyileşmeye neden olur. Ancak erkeklik hormonu olan testosteronun aktif hale gelmesini ve işlev görmesini engelleyen bu ilacın cinsel yan etkilere neden olduğu bilinmektedir. Dutasteride tedavisi kullanan hastaların bir kısmı sertleşmede bozulma, cinsel istekte azalma ve boşalma sorunları tarif edebilir.

 

Prostat büyümesi sonucu idrar sıkıntısı yaşayan hastalara uygulanan bir diğer tedavi de günlük olarak verilen tadalafil ilacıdır. Aslen ereksiyon sorunu olanlarda sertleşmeyi iyileştirmek için geliştirlen bu ilaç, penis içerisindeki düz kasları gevşettiği gibi prostat içerisindeki düz kasları da gevşetir ve idrar akışını rahatlatır. Üroloji alanında yayınlanan güncel kılavuzlar günlük tadalafil tedavisini hafif-orta düzeyde idrar yapma sorunu yaşayan BPH hastalarına önermektedir.

 

Dutasteride tedavisi ile bozulan penis yapı ve işlevinin tadalafil tedavisiyle iyileştirilebileceğini gösterdiğimiz deneysel çalışmamız The Aging Male adlı uluslararası bilimsel dergide yayınlandı.

Makalenin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

İletişime Geç